עתיד הזוגיות בעידן הסמרטפון

משגע אותך שהוא כל הזמן עם הפלאפון ביד? שהיא כל היום באתרי קניות ברשת, כל יום מגיע משלוח של משהו מיותר חדש הביתה? שהוא משחק משחקי רשת או אולי רואה פורנו? וכל זה במקום להיות יותר ביחד, להתייחס יותר לילדים? תנחומי- אתם לא לבד…

זה כנראה יכנס לספרי ההיסטוריה כשלב באבולוציה האנושית, בטח באבולוציה של הזוגיות- השתלטות הסמארטפון על החיים שלנו. כבר לא מדובר על סרטון פה והודעה שם, אלא על משחק בכל שעה פנויה, עשרות קבוצות וואצאפ פעילות עם סרטונים, תמונות וסתם הודעות כדי לשמור על קשר עם החברים, והחברים של החברים, קבוצות של בית הספר, חוגים, קבוצה מיוחדת לפורנו, וסדרה ממכרת, שעות בתוך אתרי קניות, ובתקופה האחרונה גם התמכרות של ממש לאתרי חדשות למיניהם. בואו נודה בזה, כולנו מכורים במידה זו או אחרת, אך היכן עובר הגבול?

נשים וגברים רבים מתלוננים על כך שבן או בת הזוג נמצאים כל הזמן עם הסמארטפון ביד, לא עוזבים אותו לרגע. לא מפתיע, חשבון פשוט מראה שמתוך 24 שעות ביממה, אנחנו מקדישים בממוצע 10 שעות לעבודה, עוד 10 שעות לשינה, מקלחת, ואכילה. מה שמשאיר 4 שעות ביממה לכל הדברים הנוספים שיש בחיים. ואם נראה לכם שמשהו לא הגיוני בחשבון הזה כי אתם אולי מחזיקים את הפלאפון הרבה יותר מ-4 שעות ביממה, זה רק בגלל שאת רב הדברים ביממה אנחנו עושים במקביל לשימוש בפלאפון- אוכלים איתו, מתקלחים איתו, נרדמים איתו, שותים איתו קפה, יושבים איתו עם חברים, צופים איתו בטלויזיה. כל הדברים שפעם בני האדם היו עושים פשוט אחד עם השני…

אז מה עושים והאם יש תקווה לשינוי? אז ראשית אני רוצה להזכיר איך פעם האבות שלנו היו יושבים עם העיתון כל היום והאמהות שלנו היו מתרגזות. כן זה לא אותו הדבר בכלל, אבל עדיין דומה. ואיך גם האמהות שלנו היו צמודות למסך הטלוויזיה עם סדרה זו או אחרת בעבר. הצורך של גברים ונשים למצא "פסקי זמן" במהלך היום השוטף בבית הוא צורך עתיק יומין. אלא שהסמארטפון מספק את הצורך הזה באופן מדי אינטנסיבי, מרוחק ומרחיק, ומאוד ממכר. הסמרטפון יודע "לקרא" אותנו, מה מעניין אותנו, וכל הזמן מפתה אותנו עם עוד מידע והזדמנות לקנות, לראות, לקרא, להכיר…

לא תתפסו אותי מצדיקה התמכרות לסמארטפון, חשוב לדבר על זה, לשים גבולות היכן שזה מתחיל להיות פוגע ממש. לשתף את בן או בת הזוג ברגשות שלך, מה זה עושה לך, מדוע זה מפריע לך. במקביל לא הייתי מציעה להיכנס למלחמות, בכל זאת חשוב להבין את הצורך של בן או בת הזוג בהפוגה הזו. זכרו שאם התחושה בבית תהיה של מעקב ושל איסורים, אזי ההתמכרות למסך תעבור להיות מחוץ לבית, או אולי בשירותים, אצל חברים…

חשוב לבדוק שזמן המסך לא פוגע בשגרת החיים: שיש לכם גם זמן לשחק עם הילדים, להקשיב להם באמת, שאתם מפנים זמן לשבת באמת אחד עם השניה, לדבר על דברים, להנות ביחד, בלי הפאלפון ביד כל הזמן…

אני מאמינה שהעתיד יהיה טוב יותר לזוגיות גם בעידן הסמארטפון. אני רואה איך המודעות להרס הרב שהדבר זורע מתחילה לחלחל. אנשים מתחילים להבין שהאינטנסיביות של המידע בכף היד פוגעת בחיים האישיים, הזוגיים והמשפחתיים. אני מכירה כמה אנשים שפשוט עברו לפלאפון כזה של פעם, זוכרים? נוקיה קטן שאפשר רק לחייג ממנו ולשלוח הודעות SMS. הם ניסו והחליטו לזרוק את הסמארטפון, הבינו שהוא פוגע בחיים שלהם. ושחיים רק פעם אחת, אז אולי כדאי לחיות אותם עם האנשים שאנחנו אוהבים, ולא מול המסך.

ואם אתם מרגישים שהזוגיות שלכם סובלת מזמן מסך רב מדי, שלך או שלו, או של שניכם. ושאתם לא מצליחים לדבר על המצב, ובטח לא לפתור אותו. אני מאוד ממליצה לא להזניח, "התמכרות" למסך היא התמכרות לכל דבר ועניין, ויכולה לגרור עימה תופעות קשות מאוד בזוגיות ובחיים בכלל. אם אתם במצב זה- עצרו- ופנו לקבלת עזרה

בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top